tirsdag den 13. september 2011

Hvad er godt design?

For mig er et godt design et funktionel og æstetisk flot produkt, som efter min mening gerne må være minimalistisk og skåret ind til benet. Der ud over mener jeg at "den gode ide" er enorm vigtig ved et godt design. Altså en innovativ tænkning som fx kan være bæredygtighed eller tilegnet en helt bestemt gruppe mennesker.

Fx kan man tage Charles og Ray Eames' RAR Rocking chair.
Dens forholdsvist minimalistiske design, gør den harmonisk og beroligende. Også de bløde runde former skallen har, medvirker til et harmonisk og beroligende design. Her kan man sidde og gynge stille og roligt frem og tilbage i 1950ernes lounges eller når en kvinde skal amme sit barn. - Armlænene skulle efter sigende være i den bedste støtteposition når man ammer, og den gyngende fornemmelse skulle få barnet til at slappe af. Materialerne er i sin tid lavet i en skal af glasfiber,
som er et enormt slidstærkt materiale. Dette er sidenhen blevet ændret
til et plastmateriale som er mere miljøvenlig og økonomisk i fremstillingen. Stellet er lavet i krydset wireunderstel med ahornvanger.
Et andet design der i min forstand udmærker sig ved et godt design, er det lille tøjmærke Dear Captain, som er et dansk tøjmærke lavet af parret Anker Bak og Julie Sørensen. Deres design er inspireret af eventyr og "globetrotteri". Deres første kollektion er blevet til i Kina, og er inspireret af kinesisk tøj. Ved at have dette koncept om deres tøj, er de holdt op på at forny sig, de bliver inspireret i det miljø de bevæger sig, og sidst men ikke mindst kan de lave et mere fair trade og bæredygtigt tøjmærke, ved at de er ude og snakke med og se den enkelte syfabrik og syerske. Man kan altså være ret sikker på at det ikke er "udnyttede børn" der har siddet og syet ens tøj.




Video fra Dear Captain, om deres første kollektion fra Kina

dear captain Workers collection from dear captain on Vimeo.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar